MG5627 verkleindIk ben Roland Smorenberg, geboren in 1969 en wonend in het Oosten van Brabant. Sinds 2006 werk ik als adviseur en (project)manager Participatiewet bij Interwerk.

Mijn motto is: “Hoofd in de wolken, handen uit de mouwen en voeten in de klei”. Vandaar dat ik het leuk vind om mijn tanden te zetten in vraagstukken die zowel beleidsmatige als bedrijfsmatige aspecten in zich hebben.

Ik ben mijn carrière in 1996 begonnen als bijstandsmaatschappelijk werker bij een kleine sociale dienst (50 uitkeringsgerechtigden). In 2011 ben ik als beleidsmedewerker aan de slag gegaan bij een middelgrote gemeente (1.200 uitkeringsgerechtigden). Dit maakt dat ik zowel de bestuurlijke wereld als ook de uitvoeringswereld ken. Ik ben hierdoor ook in staat om uitvoering en beleid met elkaar te verbinden. Beleid moet werken, ook in de praktijk.

Ik ben bij Interwerk gaan werken omdat ik het fijn vind om steeds te worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, andere omgevingen, nieuwe collega’s en nieuwe bestuurders. Deze afwisseling maakt dat ik nog iedere ochtend met plezier naar mijn werk rijdt.

Daarnaast ben ik gefascineerd door de vraagstukken binnen de Participatiewet. Met name de wrijving tussen de dienstverlening aan burgers aan de ene kant en de financiele risico’s aan de andere kant leidt tot interessante en vaak taaie vraagstukken.

Ik ben breed inzetbaar. Zowel voor de interpretatie van wetsartikelen, beleidsontwikkeling en het schrijven van verordeningen en beleidsstukken als voor  vraagstukken op het gebied van organisatie, personeel, samenwerking en strategie.

Deze brede ontwikkeling heb ik kwalitatief kunnen onderbouwen door het volgen van opleidingen, waaronder de bachelor Social Casework (Sociale Academie), Bachelor Management Economie en Recht (HEAO) en de Master Changemanagement aan het Sioo.

Voor meer informatie verwijs ik naar mijn linkedin pagina